Teraz jest N, 22-07-2018, 05:01

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 20-05-2013, 13:02 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:49
Posty: 1450
Pochwały: 22
Spróbuj pobrać historię M1 od 2001 roku ( o ile dobrze pamietam trzeba coś jeszcze z nią zrobić - ewentualnie przekopiować do centrum historii. Jest dostępna np tutaj:

http://www.forextester.com/data/datasources.html

_________________
“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N, 20-10-2013, 20:29 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Pt, 17-05-2013, 15:44
Posty: 18
Witam. Mam zamiar testować strategię i w sumie wszystko ok, tyle że brakuje mi skryptów do zleceń oczekujących, limit i stop. Może mi ktoś pomóc?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N, 20-10-2013, 21:50 
Offline
Nowy użytkownik

Dołączył(a): Pn, 24-06-2013, 22:01
Posty: 4
Nie czytałem od początku ale JEŚLI MÓWIM O STRATEGII TESTACH to zapomnijmy o przypadkowym zarabianiu pieniędzy w ramach sprawdzania strategii.

DEMO DEMO DEMO... pomoże na skupieniu się na strategii.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 21-10-2013, 06:46 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Pt, 17-05-2013, 15:44
Posty: 18
LFH Trading Simulator 3 ma zlecenia oczekujące, ale limit działają jak market...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 2-12-2013, 22:33 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 20:42
Posty: 431
Lokalizacja: Lublin
Pochwały: 3
Według mnie najlepszy symulator strategii manualnych w mt4 to 3 kreski(wejście,SL,TP) i przycisk f12.
No i jeszcze jakiś notesik na wyniki :D

_________________
Czas robi swoje. A ty człowieku?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 6-12-2013, 14:12 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 6-04-2013, 10:28
Posty: 147
Pochwały: 1
fx-emery92 napisał(a):
Według mnie najlepszy symulator strategii manualnych w mt4 to 3 kreski(wejście,SL,TP) i przycisk f12.
No i jeszcze jakiś notesik na wyniki :D

A co powiesz na to ? ;)
https://www.youtube.com/watch?v=bSVHEaZWNdo

_________________
Ichimoku Market Skanner
https://www.youtube.com/watch?v=y3ZesTf3mOA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 6-12-2013, 14:48 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Cz, 8-11-2012, 18:10
Posty: 246
no ciekawe tylko gdzie takie cudo można ściągnąć?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 6-12-2013, 17:11 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Cz, 8-11-2012, 18:10
Posty: 246
Proszę modów o przypięcie, lub połączenie obydwu postów.

BTW
Jest promocja na Forex Testera, 25% to nie byłe co :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 6-12-2013, 17:38 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 6-04-2013, 10:28
Posty: 147
Pochwały: 1
Czesiek napisał(a):
no ciekawe tylko gdzie takie cudo można ściągnąć?

Generalnie ten robot służy do gry w realu, można nim z powodzeniem również robić backtesty swoich strategii.
Kiedyś to sprzedawałem. viewtopic.php?p=4716#p4716
Od tamtej pory sporo nowych funkcjonalności dopisałem i jednocześnie z powodu nikłego zainteresowania zaprzestałem sprzedaży. Głównie z powodu braku chęci do wprowadzania każdego nowego nabywcyw arkana "co i jak?" ;)

_________________
Ichimoku Market Skanner
https://www.youtube.com/watch?v=y3ZesTf3mOA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 6-12-2013, 21:23 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 2-10-2012, 20:12
Posty: 339
Pochwały: 3
Ja to teraz od pewnego czasu używam maszynki stąd http://articles.mql4.com/301 , wg mnie znacznie lepsze od LFH,
do tego można otworzyć więcej niż jedną transakcje w jednym czasie, oraz LIMITY i STOPY działają bezproblemowo.

ogólnie jak na obrazku załączonym, masz tabelke po prawej i ustawiasz sobie co chcesz na wykresie,

ogólnie polecam, jak ktoś ma do tego pytania niech pyta, bo już jakieś doświadczenie w tym temacie mam :)

w tabelce dla zleceń SELL, środkowa kreska to otwarcie, górna SL, dolna TP,
dla BUY, górna TP, dolna SL
pracuje się na tym szybko i wygodnie, żeby zamnąć pozycje wystarczy w okienku na dole numer zlecenia zaznaczyć i przesunąć,
można także pausą symulator zatrzymać i ustawiać i modyfikować zlecenia, a potem zastosować zmiany naciskając F12, czyli jeden ktok do przodu aby zrobił lub tick, bez odznaczania pausy,

tutaj link do opisu po ang/ru: http://articles.mql4.com/301


żeby odpalić pierwsze co trzeba zrobić to zassać pliki symulatora z tych miejsc:

vHandsTrade.mq4 (51.5 Kb) http://articles.mql4.com/download/243
vHistory.mq4 (570 bytes) http://articles.mql4.com/download/244
VisualTestingTools.mq4 (21.1 Kb) http://articles.mql4.com/download/245
vTerminal.mq4 (571 bytes) http://articles.mql4.com/download/246

teraz trzeba je porozmieszczać w odpowiednie miejsca katalogów platformy mt4:
- standardowo katalog gdzie zainstalowana jest platforma znajduje się tutaj: C:\Program Files\metatrader4\ , może on też mieć w nazwie zamiast metatrader4 to np C:\Program Files\Alpari,oanda,gotrader\ itp. zależy od brokera,
- jak już najdziesz ten katalog to plik vHandsTrade.mq4 przenieć do podkatalogu: C:\Program Files\metatrader4\experts\
- plik VisualTestingTools.mq4 wrzuć do C:\Program Files\metatrader4\experts\include\
- pliki vHistory.mq4 i vTerminal.mq4 do katalogu C:\Program Files\metatrader4\experts\indicators\

teraz kiedy pliki symulatora są porozmieszczane wejdź do katalogu: C:\Program Files\metatrader4\experts\ ,otwórz plik vHandsTrade.mq4 i naciśnij przycisk podpisany "kompiluj" lub klawisz F5 na klawiaturze.

aby zrobic template dla symulatora, otwóz w platformie wykres na jakiejkolwiek parze, ustaw na nim co chcesz, wg mnie najlepiej wstępnie wziąć sobie zielone świeczki na czarnym tle, bo inaczej np. z białym tłem nie widać u mnie dobrze tabelki symulatora, trzeba wtedy grzebać i zmieniać kolory,
na czysty wykres dodaj wskaźniki: vTerminal.mq4 i vHistory.mq4 , po czym zapisz to w pliku: vHandsTrade.tpl (prawym na wykres -> Szablon -> zapisz szablon...)


Standardowe i domyślne ustawienia symulatora można zmodyfikować w pliku vHandsTrade.mq4 , jednak po tym trzeba go zapisać i skompilować:

int RISK[] = { 0, 2, 5, 10, 25 };
int SELECTED_RISK = 1;

double LOT[] = { 0.1, 0.2, 0.5, 1.0, 5.0 };
int SELECTED_LOT = 1;

int STOPLOSS[] = { 0, 15, 25, 50, 100 };
int SELECTED_STOPLOSS = 4;

int TAKEPROFIT[] = { 0, 50, 100, 150, 250 };
int SELECTED_TAKEPROFIT = 1;

int TRAILINGSTOP[] = { 0, 15, 25, 50, 100 };
int SELECTED_TRAILINGSTOP = 4;

double EXPIRATION[] = { 0, 0.5, 1, 12, 24 };
int SELECTED_EXPIRATION = 1;


tabela RISK to ustawienie ryzyka, zmienna int SELECTED_RISK = 1; pokazuje która pozycja ma byc wybrana, czyli teraz jest standardowo ustawione na RISK = 0 (pierwsza pozycja)
LOT - wielkość pozycji jaka będzie otwarta,
STOPLOSS - wielkość stoplossa w pktach nie pips!
TAKEPROFIT - TP w pktach
TRAILINGSTOP - przesuwa SL, wartość w pktach,
EXPIRATION - długość ważności zleceń oczekujących, wartość w godzinach,
zmienne np. int SELECTED_STOPLOSS = 4; oznacza że ma być standardowo wybrana 4 pozycja czyli STOPLOSS równy 50 pkt (5 pips dla 5 - cyfrowego kwotowania)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Musisz się zalogować.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość




Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Regulamin forum | Polityka prywatności

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group