Teraz jest N, 25-02-2018, 05:34

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Renko + S&D
PostNapisane: Śr, 22-01-2014, 10:21 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Cz, 8-11-2012, 18:10
Posty: 247
fantastycznie wygląda ta reklama aliora :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Renko + S&D
PostNapisane: Śr, 22-01-2014, 10:44 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Wt, 27-08-2013, 23:49
Posty: 124
Aliora nie reklamuje :)
Tak po prostu eksport dołącza.
Platforma Aliora rzeczywiście najlepiej (lepszej nie spotkałem) maluje wykresy renko + łatwe przełączanie pomiędzy okresami (cegłami).
Niestety w AlgoStudio już tak pięknie nie jest i automatu na renko za bardzo się nie da uruchomić (choć testować z lekkimi problemami można)

Niestety broker Alior podobnie jak mForex stosuje wredną politykę swapów :/


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Musisz się zalogować.

_________________
Nie myli się tylko ten, kto nić nie mówi


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Renko + S&D
PostNapisane: Śr, 22-01-2014, 17:52 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 11:29
Posty: 231
Pochwały: 6
lukasz_janus napisał(a):
No i troszkę przez jeden dzień EurUSD się zmienil - wciąż dokształcając się z S&D, to tak "mniej więcej" powinien wyglądać mój plan gry? Czy coś błędnie interpretuję?

No i kwestia, czym tu dodatkowo wyczuć, czy poleci w górę aż tak? Bo zanim dojdzie do "1", to jest ten mały opór do przejścia, ale patrząc po 10-pipsowych renko, to ten opór praktycznie nieistnieje.

Ja EU widze na chwile obecna tak

Obrazek
Poki co z EU sie jeszcze wstrzymuje.
Jesli chodzi o renko5 to tak jak z tradycyjnymi, niskimi TFami moga byc latwo przeciete.
Co do kupowania w miejscu wskazanym przez Ciebie zobacz, w ktora strone cena caly czas sie poruszala.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Renko + S&D
PostNapisane: Cz, 23-01-2014, 16:01 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Wt, 27-08-2013, 23:49
Posty: 124
lukasz_janus co za nos!
będą z Ciebie ludzie ;)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Musisz się zalogować.

_________________
Nie myli się tylko ten, kto nić nie mówi


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Renko + S&D
PostNapisane: Cz, 23-01-2014, 20:32 
Offline
Nowy użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 19-01-2014, 20:40
Posty: 9
as28 napisał(a):
lukasz_janus co za nos!
będą z Ciebie ludzie ;)


Dzięki, ale poza przeczuciem, to jeszcze z forex'u nie żyję - H4 i 1D z moimi oscylatorami wskazywały korektę, ale to wybicie było bardzo fundamentalne, nie spodziewałem się aż tak gwałtownego. ;) Nawet zlecenia oczekującego nie ustawiałem, bo wczoraj wreszcie przeniosłem się z zabytkowego laptopa na stacjonarny - więcej walczyłem, żeby sensowną, działającą dystrybucję linux'a znaleźć, ale to już nadaje się bardziej do jakiegoś działu hardware. :) Przed chwilą dopiero zainstalowałem i uruchomiłem terminal, zrobiłem prasówkę i zaraz spojrzę, co tam na EURUSD, bo sytuacja widzę, że mocno się zmieniła.

_________________
ŁUKASZ


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Renko + S&D
PostNapisane: Śr, 5-03-2014, 14:54 
Offline
Nowy użytkownik

Dołączył(a): So, 10-11-2012, 16:51
Posty: 9
Witam

Fajna sprawa z tym Renko tylko mam problem z załadowaniem go do mt4 .Wklejam wskaznik do katalogu experts tak jak jest zalecane ale mój mt4 go nie widzi .Da się coś z tym zrobić, będę wdzięczny za pomoc
pozdrawiam
Marek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Renko + S&D
PostNapisane: Śr, 5-03-2014, 15:51 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 11:29
Posty: 231
Pochwały: 6
Jaka masz werjse mt4?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Renko + S&D
PostNapisane: Śr, 5-03-2014, 16:06 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Wt, 18-02-2014, 22:16
Posty: 46
Cześć xXx. Ile pipsiorów już wykosiłeś w tym tyg? :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Renko + S&D
PostNapisane: Śr, 5-03-2014, 17:30 
Offline
Nowy użytkownik

Dołączył(a): So, 10-11-2012, 16:51
Posty: 9
mam nadzieję że chodzi o to
wersja produktu 5.0.0.804


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Renko + S&D
PostNapisane: Cz, 6-03-2014, 12:25 
Offline
Nowy użytkownik

Dołączył(a): So, 10-11-2012, 16:51
Posty: 9
znacie może jakieś formacje renko ,czy tylko gracie na sd i s/r


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość




Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Regulamin forum | Polityka prywatności

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group