Teraz jest Śr, 15-08-2018, 15:14

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 31-07-2013, 23:20 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 5-06-2013, 09:17
Posty: 35
Faktycznie. Tu siłą jest RR.
Fx-Kris grasz tą metodą? Jaki osiągacie stosunek pozycji zarobionych (nawet słabo) do przebitych i zakończonych trafieniem w SL?
Ja od pewnego czasu zauważyłem że liczba SLi mi wzrosła :( Ostatnio zaliczyłem 7 wtop pod rząd. To dołuje i zmusza do refleksji.
Wybieram złe LT czy coś w tej kwestii z rynkiem (od mniej więcej miesiąca)?
Zauważył ktoś coś?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 1-08-2013, 07:56 
Offline
Pasjonat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:38
Posty: 1227
Pochwały: 46
Soman możesz utworzyć swój dziennik tradera w odpowiednim dziale forum. Wtedy bedzie mozna powiedzieć coś więcej odnośnie zagrań, założeń jakie masz, poprawności wejść vs założenia itd bo takie suche info, że trafiłeś 7 razy SL nic nie mówi.

Tak gram używając 3LT w konfluencji i daje to jak dla mnie satysfakcjonujące wyniki.

_________________
1) Masz wątpliwości - pytaj
2) Masz uwagi lub chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, to podeprzyj je analizą i przykładami - aby miało to sens.
3) Rozwijajmy temat i nie odchodźmy od niego za daleko, a będzie służyć Nam pomocną wiedzą.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 1-08-2013, 10:33 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 5-06-2013, 09:17
Posty: 35
Mam jeszcze takie pytanie odnośnie wejść: Czy zalecasz wejścia agresywne (np. ustawianie zlecenia LIMIT na krawędzi wąskiej strefy LT)
czy czekasz aż cena wejdzie do niej, przełączasz na mniejszy interwał i obserwujesz świece?

Z mojego doświadczenia wynika że często najlepsze ruchy uciekają z LT bardzo szybko i to kusi grać zleceniem LIMIT.
Wada jest oczywista. I też mści się często. Którą z dwóch metod bardziej zalecasz?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 1-08-2013, 15:28 
Offline
Pasjonat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:38
Posty: 1227
Pochwały: 46
Pytanie jak ustawic zlecenie limit na pochyłej LT bez EA.
Styl zagrywania zależy od psychiki tradera oraz czasu jaki moze poswiecic na obserwacje. Ta technika sprawdza sie w obu wariantach. Metode i sposób zagrywania należy wybrać samemu.

_________________
1) Masz wątpliwości - pytaj
2) Masz uwagi lub chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, to podeprzyj je analizą i przykładami - aby miało to sens.
3) Rozwijajmy temat i nie odchodźmy od niego za daleko, a będzie służyć Nam pomocną wiedzą.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 1-08-2013, 16:00 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 6-04-2013, 10:28
Posty: 147
Pochwały: 1
Fx-Kris napisał(a):
Pytanie jak ustawic zlecenie limit na pochyłej LT bez EA.

Jest trochę softu w sieci, który to umożliwia. Niektóre nawet pochyły SL też mogą ustawić. ;)
Obrazek
google image hosting

_________________
Ichimoku Market Skanner
https://www.youtube.com/watch?v=y3ZesTf3mOA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 1-08-2013, 22:15 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 5-06-2013, 09:17
Posty: 35
To ciekawe. Co to za EA na Twoim screenie?
Możesz podać może link do czegoś dobrego?

Mnie właśnie dobija siedzenie przed ekranami.
Mam zaznaczone LT i kiedy cena zbliża się do niego - to już
muszę siedzieć i jeśli chcę zagrywać zleceniem oczekującym LIMIT
to muszę je co świeczka nieco przesuwać :) - to nie jest takie złe jak się
gra na H1..H4 i jest się w domu. Ale wiadomo jak to wygląda w praktyce.
Taki EA z pochyłym SLem i zleceniem limit byłby fajny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 1-08-2013, 22:26 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 6-04-2013, 10:28
Posty: 147
Pochwały: 1
Na ff poszukaj. Jest tam kilka wątków na ten temat.
Tu warto poczekać na S.
Obrazek
image hosting services

_________________
Ichimoku Market Skanner
https://www.youtube.com/watch?v=y3ZesTf3mOA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 2-08-2013, 00:57 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 23:47
Posty: 11
Lokalizacja: Środek PL, niekiedy Arizona
Pochwały: 2
soman napisał(a):
(....)Możesz podać może link do czegoś dobrego?

Mnie właśnie dobija siedzenie przed ekranami.
Mam zaznaczone LT i kiedy cena zbliża się do niego - to już
muszę siedzieć i jeśli chcę zagrywać zleceniem oczekującym LIMIT (.......)

Przejrzyj sobie to EA wraz ze skróconym opisem - może Ci się przyda.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Musisz się zalogować.

_________________
Moje cele są odzwierciedleniem mojej wartości!
http://www.coty-nato.pl/ ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 2-08-2013, 09:33 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 5-06-2013, 09:17
Posty: 35
Super. Z opisu wynika, że to właśnie to o czym mowa.
Przetestuję jak najszybciej (obawiam się że dopiero w poniedziałek) :(
Ale dzięki wielkie.

-- Dodano: Pt, 2-08-2013, 10:14 --

Bawię się tym EA i mam pytanie:

Czy zawsze muszą być dwie linie? Chodzi mi o to, że chcę zagrać na odbicie w górę od obszaru LT,
którego szerokość wynosi powiedzmy 10 pipsów. Dolną linię prowadzę po knotkach najniższych, górną
nieco wyżej (po dolnych knotkach nieco wyżej zakończonych świec)... i teraz:

Chcę aby kupił przy zetknięciu z linią górną. I chcę żeby SL miał nieco pod linią dolną.

Z opisu EA wynika, że mogę ustawić by kupił przy zetknięciu z linią górną - OK.
Wynika, że mogę ustawić SL na dowolną liczbę pips (Czy ten SL będzie liczony od punktu otwarcia
i tam już pozostanie po otwarciu?) - OK.

Ale wynika też z opisu, że on otworzy kolejne zlecenie (BUY/SELL) przy przecięciu drugiej, dolnej linii.
A tego nie chcę. Czy dobrze rozumuję?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 2-08-2013, 11:03 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 5-06-2013, 09:17
Posty: 35
Hmm, mam jeszcze jedno pytanie jeśli można:

Mam linie poniżej ceny (jak w przykładzie jaki opisałem wyżej).
Chcę grać na odbicie - czyli żeby KUPIŁ przy zetknięciu z górną
ze stop-lossem poniżej dolnej...

Ustawiam UPLine, DNLine, SL nieco większy niż szerokość kanału LT,
BuyFromUp = True,
BuyFromDn = false (choć nie chcę otwierać shorta przy jej przecięciu, tylko zamknąć pod nią pozycję SLem)

i w lewym górnym rogu okienka widzę "Sell at 150,633" - co odpowiada temu, że sprzeda kiedy przetnie DNLine.
A nie pisze że kupi kiedy przetnie UPLine.

Dlaczego?


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Musisz się zalogować.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość




Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Regulamin forum | Polityka prywatności

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group