Teraz jest Śr, 22-08-2018, 04:13

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dziennik Ann
PostNapisane: Pt, 12-10-2012, 12:32 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:58
Posty: 102
Witam,
w dzienniku bede zamieszczala moje wejscia oraz analizy oparte na metodzie Price Action oraz Strefach Podazy i Popytu.
Przepraszam za brak polskich znakow, ale nie mam ich dostepnych na klawiaturze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 15-10-2012, 21:39 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:58
Posty: 102
Pierwsze wejscie niestety nieudane.
1.gif

+2 pipsy


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Musisz się zalogować.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 15-10-2012, 21:57 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 11:29
Posty: 225
Pochwały: 6
Jest +2, nic nie stracilas.
Jak dla mnie wejscie udane.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 15-10-2012, 22:00 
Offline
Pasjonat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:38
Posty: 1227
Pochwały: 46
Każde wejście które nie ma minusa jest ok nawet na "0"

_________________
1) Masz wątpliwości - pytaj
2) Masz uwagi lub chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, to podeprzyj je analizą i przykładami - aby miało to sens.
3) Rozwijajmy temat i nie odchodźmy od niego za daleko, a będzie służyć Nam pomocną wiedzą.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 15-10-2012, 22:04 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:49
Posty: 1450
Pochwały: 22
Każde wejście nawet na "-" ale według zasad jest ok. Dla mnie bardzo ładne wejście na supply i wyjście idealnie w czas. Większośc by trzymała aż po sam SL. Gratuluję.

_________________
“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 15-10-2012, 22:08 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:58
Posty: 102
Dziekuje wszystkim za mile slowa :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 15-10-2012, 22:28 
Offline
Gaduła
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz, 20-09-2012, 12:41
Posty: 967
Pochwały: 3
Był SL usawiony ?

Jeśli nie to warto, jako zasada nr 1 , chyba że to ma być tylko zabawa.
Może być ukryty co daje po pewnym czasie większy komfort psychiczny, mimo poślizgów w realizacji zlecenia.

_________________
"Patience is bitter, but its fruit is sweet" Jean-Jacques Rousseau .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 15-10-2012, 23:55 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:01
Posty: 127
Pochwały: 2
Dariusz napisał(a):
Może być ukryty co daje po pewnym czasie większy komfort psychiczny, mimo poślizgów w realizacji zlecenia.


Z ukrytymi jest jednak ten problem, że czasem rynek robi mocny ruch i można dużo stracić, zanim się ręcznie zamknie pozycje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 16-10-2012, 08:23 
Offline
Gaduła
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz, 20-09-2012, 12:41
Posty: 967
Pochwały: 3
poljot napisał(a):
Dariusz napisał(a):
Może być ukryty co daje po pewnym czasie większy komfort psychiczny, mimo poślizgów w realizacji zlecenia.


Z ukrytymi jest jednak ten problem, że czasem rynek robi mocny ruch i można dużo stracić, zanim się ręcznie zamknie pozycje.


To może temat na osobny wątek, ale tak jest jak mówisz, dlatego warto sprawdzać brokerów, swój sprzęt (połączenie, czas) i robić testy na demo i koncie realnym na mikrolotach.

Ja mówiłem o ukrytm SL, który kontroluje EA, ale nie jest on ustawiony u brokera, tylko na twojej platformie, więc opóźnienie jest, ale mniejsze i EA konsekwetnie zamknie pozycję. Jednak u niektórych brokerów w czasie dużych ruchów zlecenia nie wchodzą z różnych powodów, dlatego grając pod dane ustawiam SL u brokera bo zakres ruchów rzeczywiście może być ogromny.

_________________
"Patience is bitter, but its fruit is sweet" Jean-Jacques Rousseau .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 16-10-2012, 10:03 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:58
Posty: 102
SL oczywiscie byl. Tylko o wstawieniu wejscia na forum pomyslalam dopiero po jego zamknieciu, kiedy poziomy SL i TP zniknely z wykresu. Na przyszlosc poprawie sie i screeny bede robila wczesniej :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości




Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Regulamin forum | Polityka prywatności

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group