Teraz jest Pn, 25-06-2018, 00:20

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 18-11-2012, 21:53 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 2-10-2012, 20:12
Posty: 341
Pochwały: 3
Witam,
Chciałbym się zapytać, czy może ktoś posiada źródła tego EA LFH trading simulator 3 do testowania ręcznego strategii? (nie chodzi mi tu o pliki ex4 ale o mql4), potrzebuje ich aby zmienić pare rzeczy, które pozwolą mi znacznie szybciej przyswoić nową technike handlu :D

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 22-11-2012, 01:00 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:49
Posty: 1451
Pochwały: 22
.


Autor postu otrzymał pochwałę

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Musisz się zalogować.

_________________
“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 22-11-2012, 23:58 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 2-10-2012, 20:12
Posty: 341
Pochwały: 3
Wielkie dzięki przyjacielu, to jest to czego tyle czasu szukałem, teraz zostało mi tylko przystąpić do ciężkiej pracy :D

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 2-06-2014, 13:57 
Offline
Nowy użytkownik

Dołączył(a): Pn, 2-06-2014, 13:26
Posty: 5
Witam. Mam problem z tym testerem na Windows 8. MT4 zupełnie go nie widzi a na Windows 7 działa bez zarzutu. Proszę o pomoc :x
Wrzucałem już pliki ex4 i mql4 i nadal nie hula. :cry:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 2-06-2014, 14:52 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:49
Posty: 1451
Pochwały: 22
Sprawdz folder do którego wrzucasz. MT4 zmienił lokalizację plików w ostatnim czasie i automatycznie skopiował do nowych folderów wszystko co miałeś. Możliwe , że po prostu na Windows7 miałeś to już dobrze wrzucone, a na windows8 dopiero próbujesz.

_________________
“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 3-06-2014, 11:00 
Offline
Nowy użytkownik

Dołączył(a): Pn, 2-06-2014, 13:26
Posty: 5
Pliki ex4 czy mql4 wrzuciłem do folderu experts a resztę do folderu scripts zgodnie z instrukcją chociaż te foldery znajdują się w innych miejscach niż wcześniej. Co mogę zrobić: zmienić układ folderów w MT4?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 3-06-2014, 13:17 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 2-10-2012, 20:12
Posty: 341
Pochwały: 3
jest kilka problemów,
na nowym mt4 nie uda Ci się tego uruchomić ponieważ pliki mql4 pochodzą z dekompilacji, a nowy kompilator wyłapuje to i odmawia posłuszeństwa (takie zabezpieczenie zrobili),
druga sprawa, że pliki z katalogu scripts wrzucasz do katalogu scripts który się znajduje w katalogu experts w głównym katalogu mt4.
ale najpierw jak masz dostęp do starego mt4 przed aktualizacjami ostatnimi to skompiluj sobie plik na nim LFH_Trading_Simulator_3~.mq4 tak żeby uzyskać LFH_Trading_Simulator_3~.ex4, chyba że masz już taki skompilowany to go wrzucasz do katalogu experts.

w razie czego zamieszczam go tutaj.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Musisz się zalogować.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 3-06-2014, 15:02 
Offline
Nowy użytkownik

Dołączył(a): Pn, 2-06-2014, 13:26
Posty: 5
Mam pliki .ex4 czy .mql4 ale na żadnych nie działa. Poza tym w folderze experts nie ma folderu scripts. Jest tylko w folderze MQL4 zresztą tak jak experts. Może przenieść scripts do experts? A może macie jakiś inny podobny tester do MT4?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 3-06-2014, 16:41 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 2-10-2012, 20:12
Posty: 341
Pochwały: 3
faktycznie pomyliłem się bo teraz jest inaczej,
w katalogu gdzie jest zainstalowany MT4 masz katalog MQL4, a w nim katalog Experts gdzie wrzucasz plik LFH_Trading_Simulator_3.ex4 ,
resztę plików z archiwum z katalogu scripts wrzucasz to katalogu Scripts który też jest w MQL4,

a poza tym nie polecam tego testera, a proponuje zainteresować się tą maszynką http://articles.mql4.com/301 , tutaj troche napisałem na ten temat viewtopic.php?f=10&t=44&p=8316#p8316
wygląda na bardziej skomplikowaną, ale wygoda jest i działa wszystko sprawniej, jak już człowiek się zapozna, tyle że problem z brakiem możliwości przełączania na inny TF podczas testu pozostaje.
Jest też jakiś tester ręczny na platforme jforex z dukascopy gdzie da się pracować na kilku TF bez ograniczeń, ale nie testowałem tego :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr, 4-06-2014, 12:53 
Offline
Nowy użytkownik

Dołączył(a): Pn, 2-06-2014, 13:26
Posty: 5
Dzięki Buho za pomoc ale nic z tego. Mimo wrzucenia plików w te miejsca MT4 ich nie widział.
Ale rozwiązałem to w końcu więc napiszę dla innych. Odpalasz MT4, otwierasz tester strategi i klikasz w Modyfikuj strategię. Dalej klikasz prawym na folder experts- otwórz folder i kopiujesz do niego pliki .mql4 lub .ex4. W ten sam sposób załatwiasz sprawę z folderem scripts. Uruchamiasz ponownie MT4 i jest. Teraz sprawdzenie działania. Jedyny problem jaki się pojawia to to, że po kliknięciu startu strategii wyłącza się tryb wizualny?????? Jakieś pomysły?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość




Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

Regulamin forum | Polityka prywatności

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group