Teraz jest Wt, 24-04-2018, 00:48

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 6-02-2013, 21:16 
Offline
Gaduła
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 29-12-2012, 17:28
Posty: 569
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 4
Cześć

Mam taki problem, że traiding u mnie wygląda następująco: wieczorami siedzę przed komputerem i szukam setup'ów, ale podczas dnia nie mam dostępu do komputera więc wszystkie wejścia z ręki są z telefonu i jest to cholernie niewygodne.
Mam telefon z androidem i korzystam z MT4. A MT4 ma taką wadę, że nie można rysować żadnych kresek, więc nie mogę zaznaczyć miejsca, które uważam ciekawe do obserwacji.
Moje pytanie jest następujące, czy istnieje aplikacja na androida, która pozwoli chociaż dwie kreski narysować ?

Pozdrawiam

_________________
Pieniądze są efektem ubocznym robienia czegoś dobrze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 7-02-2013, 00:38 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 17:46
Posty: 38
Przypuszczam, że raczej to jest niemożliwe. Dzwoniłem do brokera i stwierdzili, że czegoś takiego niema i może pojawi się dopiero jak wejdzie windows 8 na telefony(dzwoniłem na jesień). Windows już jest na telefonach ale nie wiem czy jest taka jakaś aplikacja z możliwością kreślenia. Dzwoń do brokera może powie coś innego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 7-02-2013, 16:19 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 2-10-2012, 20:12
Posty: 339
Pochwały: 3
Wcześniej była na androida aplikacja firmy xogee która umożliwiała rysowanie kresek, LT itd.
ale firma od mt4 to zauważyła i ich pogonili, że naruszają jakieś prawa i używają nielegalnie protokołu.

teraz jedyna oficjalna aplikacja mt4 na platformy mobilne (telefony) która to umożliwia, działa tylko na starszych telefonach z windows mobile pro od wersji 5 do 6.5 z ekranem dotykowym np. samsung omnia i900, tutaj pokazane jak to wygląda http://mobileterminal.helpmax.net/en/an ... e-studies/

myśle że niedługo w końcu wprowadzą tą możliwość też do aplikacji na androida, bo popularność ma coraz większą :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 7-02-2013, 16:36 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:01
Posty: 127
Pochwały: 2
Do takiego rysowania na ekranach 4"-5" to niestety musi być ekran rezystatywny, bo opornościowe mają zbyt małą precyzję (czyli 95% smartfonów odpada). Pomijając to, skomplikowana analiza techniczna na takim ekranie nie ma sensu, ale przydałaby się możliwość narysowania choć jednej kreski LT dla orientacji. Przyznam, że aplikacja mobilne MT4 są dopracowane, ale dopóki MetaQuotes będą monopolistą nic w tym temacie się pewnie nie ruszy. Widać to choćby po ich podejściu do zgłaszanych błędów/propozycji.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 7-02-2013, 16:53 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:49
Posty: 1451
Pochwały: 22
Pewną alternatywą jest zmiana brokera i wyszukanie takiego z platformą webową. Wtedy łączysz się ze stroną www - całkiem fajne mają niektórzy brokerzy takie platformy.

_________________
“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 7-02-2013, 22:52 
Offline
Gaduła
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 29-12-2012, 17:28
Posty: 569
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 4
z tym windows'em na telefonie to odpada bo jakoś nie mógłbym mieć teraz nokii (?)

Mógłbyś mkubuxk podać jakiegoś brokera z platforma webowa ?

_________________
Pieniądze są efektem ubocznym robienia czegoś dobrze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 7-02-2013, 22:54 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 17:46
Posty: 38
HTC teraz wypuścił z Windowsem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 7-02-2013, 23:13 
Offline
Gaduła
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 29-12-2012, 17:28
Posty: 569
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 4
FXmann napisał(a):
HTC teraz wypuścił z Windowsem


Fakt :)
ale za 2 miesiące kończy mi się abonament i sobie już upatrzyłem telefon z androidem, ale zobaczymy, może mi się zmieni do tego czasu ?

_________________
Pieniądze są efektem ubocznym robienia czegoś dobrze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 8-02-2013, 09:55 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:01
Posty: 127
Pochwały: 2
Weźcie pod uwagę, że MT4 na Windows Phone nie ma (czyli systemu w nowych telefonach). A nawet jeśli będzie, to pewnie wygladem i funkcjonalnością będzie klonem wersji z Androida, iOs.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 3-06-2013, 23:59 
Offline
Nowy użytkownik

Dołączył(a): Cz, 20-09-2012, 14:52
Posty: 8
Jest na androida coś takiego jak MT4 REMOTE. Nie testowałem ale podobno masz na telefonie takiego mt4 jak na PC tylko ten twój PC w domu musi być ciągle online. Coś takiego jak zdalny pulpit.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość




Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Regulamin forum | Polityka prywatności

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group