Teraz jest N, 19-08-2018, 07:31

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 26-09-2012, 22:18 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 11:29
Posty: 225
Pochwały: 6
poljot napisał(a):
xXx napisał(a):
Linki na forum otwierane w nowych oknach...


Mógłbyś podać w którym miejscu? Bo jeśli mówisz o wszystkich, to u mnie działa poprawnie.


viewtopic.php?p=433#p433


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 22-11-2012, 13:17 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 12:20
Posty: 353
Pochwały: 1
Można by dodać "cytowanie selektywne", bo jak narazie to muszę kasować nieraz cały post. dla 3 zdań.

_________________
http://wearealltraders.blogspot.com/ - Inwestycje mężczyzny pracującego. Żadnego rynku się nie boję.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr, 5-12-2012, 20:36 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:01
Posty: 127
Pochwały: 2
Arturro napisał(a):
Można by dodać "cytowanie selektywne", bo jak narazie to muszę kasować nieraz cały post. dla 3 zdań.


Ta funkcja jest domyślnie dostępna na forum. Kiedy odpowiadasz na post pojawia się formularz a pod nim lista wcześniej napisanych postów. Jeśli chcesz zacytować fragment któregoś z nich wystarczy, że zaznaczysz ten fragment kursorem myszy i klikniesz "cytuj" (przycisk znajduje się w rogu każdego postu). Wtedy zaznaczona treść automatycznie doda się do formularza.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 19-02-2013, 23:53 
Offline
Gaduła
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 29-12-2012, 17:28
Posty: 569
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 4
chciałbym dawać link np do youtube i żeby na stronie forum można było obejrzeć film, a nie żeby przerzucało na yt

do ciekawe by było jak wchodzisz w nowe posty i naciskasz jakiś to żeby przerzucało na ostatni wpis

-- Dodano: Wt, 19-02-2013, 22:54 --

'i naciskasz jakiś link'

_________________
Pieniądze są efektem ubocznym robienia czegoś dobrze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 29-10-2013, 23:14 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 15-10-2013, 21:29
Posty: 39
Kotłuje mi się myśl w głowie. Już dawno temu się kotłowała, korzystając z innych for.

Napiszę ogólnie, bo nie mam pomysły jak to do końca rozwiązać - ale co kilka głów to nie moje jedna (i to łysa ;P)

System rang na forum.
Forum jest o traidingu i dla traidingu, ale nie każdy traiderem jest.
Zastanawia mnie jak wyróżnić tradera, który ma efekty, który się zna i który może być wzorem, od takiego który sam nie zarabia, a poucza innych. Oczywiście nie chodzi mi tu o cenzurę, ale żeby ktoś kto się uczy i czyta wpisy na forum od razu zauważył że użytkownik A ma większe doświadczenie, wiedzę i umiejętności, niż B.
Na celu mam to by można było odróżnić tradera, od tego kto się nim chce stać.
Jest system pochwał, ale nie oddaje to jakim faktycznie jest się traderam.

Posłużę się prostym przykładem czyja opinia będzie bardziej wartościowa Fx-Krisa , czy moja.
Ja, jakąś tam wiedzę mam i jak coś piszę to staram się wesprzeć, ale Fx-Kris doradzi pewnie lepiej i jego głos, nazwijmy to "ma większą wagę".
My to wiemy od razu, bo to jego forum i skreśli świetne tematy, ale co z innymi użytkownikami i "wagę ich głosu"?

Rzucam taką myśl, może Wam uda się to jakoś sensownie ułożyć, albo temat umrze.

yo yo!
kruczek

_________________
myfxbook


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr, 30-10-2013, 00:48 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 15-09-2012, 23:49
Posty: 1450
Pochwały: 22
Nie ma lepszych i gorszych rad pod warunkiem, że nie przekazuje się informacji, której się samemu nie sprawdziło. Nie ma niestety możliwości zweryfikowania tego oprócz takiej symbolicznej stopki jaką Ty posiadasz chociażby. Nie każdy jednak lubi bądź chce prezentować wyniki. Druga sprawa , że dla niektórych nie same wyniki lecz czyjeś wypowiedzi potrafią być wskazówką. Ja przykładowo śledzę blog marktomarket.com. Nie mam pojęcia czy ta osoba zarabia czy może tylko i wyłącznie traci - natomiast potrafi w sposób ciekawy przekazać często informacje, które mi umykają , a które ja potem jestem w stanie wykorzystać. Czytaj wszystko i sam osądzaj co jest wartościowe a co nie jest. Z biegiem czasu sam po jednym rzucie oka rozróżnisz prawdę od fałszu.

Ja jako moderator dbam jedynie by nie było ukrytych reklam pomiędzy wierszami w postach. Potrafię takie rzeczy wychwytywać więc jest to w pewien sposób już udogodnienie dla początkujących , że nie natrafiają na "wiedze" powiedzmy mniej wartościową.

_________________
“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr, 13-11-2013, 23:59 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 15-10-2013, 21:29
Posty: 39
jak by to nazwać...

u góry mamy możliwość wyboru : Nieprzeczytane posty | Nowe posty | Zobacz swoje posty
jest możliwość dodać do tego zestawienia : Odznacz wszystkie posty jako przeczytane. ??

po przeczytaniu wszystkiego co nas interesuje, wystarczy kliknąć i jak następny raz wejdziemy na forum to pokaże tylko nowe posty, dokładnie od ostatniej wizyty, a bez takiej opcji będą wyświetlane wszystkie nawet tych co nie chcemy czytać.
na jakimś forum spotkałem się z taką opcją i pomimo że na pierwszy rzut oka wydaje się zbędna okazałą się mega pomocna

yo yo
kruczek

_________________
myfxbook


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 14-11-2013, 00:16 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 11:29
Posty: 225
Pochwały: 6
Masz juz taka opcje: oznacz dzialy jako przeczytane - dla calego forum oraz w kazdym dziale z osobna: oznacz watki jako przeczytane (oznacza tylko wybrany dzial jako przeczytany)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 14-11-2013, 00:28 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 15-10-2013, 21:29
Posty: 39
xXx napisał(a):
Masz juz taka opcje: oznacz dzialy jako przeczytane - dla calego forum oraz w kazdym dziale z osobna: oznacz watki jako przeczytane (oznacza tylko wybrany dzial jako przeczytany)



to taka mini prośba -> screen, nie mogę tego znaleźć :oops:

z góry wielkie THX !!


yo kruczek

_________________
myfxbook


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 14-11-2013, 01:33 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 15-10-2013, 21:29
Posty: 39
EDIT:

LOL - znalazłem :D

p.s. jest pod tymi tekstami: Nieprzeczytane posty | Nowe posty | Zobacz swoje posty - jeśli ktoś ma podobny problem :)


dzięki xXx :)

yo kruczek

_________________
myfxbook


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość




Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Regulamin forum | Polityka prywatności

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group