http://fx-forum.pl/

[Skrypt] - Przesuwanie SL i TP za pomocą myszy na ekranie
http://fx-forum.pl/viewtopic.php?f=27&t=103
Strona 1 z 1

Autor:  virgo [ Cz, 27-09-2012, 14:40 ]
Tytuł:  [Skrypt] - Przesuwanie SL i TP za pomocą myszy na ekranie

Skrypt po uruchomieniu na danej parze walutowej pozostaje w ukryciu. Kiedy otworzy się pozycję i ustawi wstępnie SL oraz TP na ekranie pojawią się dwie linie.
Od tego momentu można szybko i łatwo zmieniać żądane wartości poprzez złapanie i przesunięcie linii. Nie jest już konieczne wchodzenie do Terminala i "trudna" zabawa małymi przyciskami.

Autor:  Darko40 [ N, 30-09-2012, 20:20 ]
Tytuł:  Re: [Skrypt] Przesuwanie SL i TP za pomocą myszy na ekranie

podziękował -bardzo przydatne i jakie to proste :)

Autor:  Wirus [ Pn, 1-10-2012, 17:29 ]
Tytuł:  Re: [Skrypt] Przesuwanie SL i TP za pomocą myszy na ekranie

Dzięki! Tego bardzo brakuje w MT4. Jak kiedyś rzucę Jforex, to będzie jak znalazł ;)

Autor:  tytan [ Wt, 2-10-2012, 10:15 ]
Tytuł:  Re: [Skrypt] Przesuwanie SL i TP za pomocą myszy na ekranie

Tutaj jest strategia bardziej rozbudowana. Wystarczy otworzyć transakcje lub dać oczekujące a SL, TP oraz BE pojawiają się automatycznie na wartościach wcześniej ustalonych.



Tu jest wersja wraz z intrukcją[mkubuxk]
http://codebase.mql4.com/8386

Autor:  Sycamor [ Cz, 18-04-2013, 22:36 ]
Tytuł:  Re: [Skrypt] - Przesuwanie SL i TP za pomocą myszy na ekrani

To raczej chyba jest EA, a nie skrypt.

Skoro pozostaje w ukryciu, to musi od razu działać, a skrypt wrzucamy za każdym razem ręcznie pobierając go z katalogu Skrypty.

Jeżeli tak jest, to juz nie wykorzystacie tego, gdy na wykresie jest już EA.

Mam rację ?

S.

Autor:  JAREK67 [ N, 21-04-2013, 09:49 ]
Tytuł:  Re: [Skrypt] - Przesuwanie SL i TP za pomocą myszy na ekrani

Sycamor napisał(a):
To raczej chyba jest EA, a nie skrypt.

Skoro pozostaje w ukryciu, to musi od razu działać, a skrypt wrzucamy za każdym razem ręcznie pobierając go z katalogu Skrypty.

Jeżeli tak jest, to juz nie wykorzystacie tego, gdy na wykresie jest już EA.

Mam rację ?

S.

Można otworzyć drugi wykres tej samej pary i z niego sterować SL i TP. Niezależnie czy to będzie EA czy skrypt.

Autor:  Fokus [ N, 9-06-2013, 23:41 ]
Tytuł:  Re: [Skrypt] Przesuwanie SL i TP za pomocą myszy na ekranie

tytan napisał(a):
Tutaj jest strategia bardziej rozbudowana. Wystarczy otworzyć transakcje lub dać oczekujące a SL, TP oraz BE pojawiają się automatycznie na wartościach wcześniej ustalonych.



Tu jest wersja wraz z intrukcją[mkubuxk]
http://codebase.mql4.com/8386


Czy w skrypcie tym, jest możliwość automatycznego przestawienia SL na BE na np. +3 w momencie uzyskania zysku np.10 punktów?

Autor:  mkubuxk [ N, 9-06-2013, 23:53 ]
Tytuł:  Re: [Skrypt] - Przesuwanie SL i TP za pomocą myszy na ekrani

Po updacie MT4 do buildu powyżej 500 nie polecam używać tych skryptów ze względu na to , że jest już w MT4 wbudowana funkcja przesuwania SL/TP. Napisz w dziale programowania z prośbą o taki skrypt.

Autor:  Grzegorz314 [ Wt, 30-09-2014, 18:17 ]
Tytuł:  Re: [Skrypt] - Przesuwanie SL i TP za pomocą myszy na ekrani

Jak znajdziesz dobrego brokera to takie skrypty nie będą Ci potrzebne.
Korzystam z Armady, więc OneClick tool załatwia za mnie całą sprawę bez skryptów.
Polecam spróbować.
Poza tym skrypty mają tę wadę, że codziennie trzeba je ładować od nowa :/

Niestety Armada zawiesza czasowo działalność w PL do czasu otwarcia nowej spółki, ale podobno mają wrócić.


virgo napisał(a):
Skrypt po uruchomieniu na danej parze walutowej pozostaje w ukryciu. Kiedy otworzy się pozycję i ustawi wstępnie SL oraz TP na ekranie pojawią się dwie linie.
Od tego momentu można szybko i łatwo zmieniać żądane wartości poprzez złapanie i przesunięcie linii. Nie jest już konieczne wchodzenie do Terminala i "trudna" zabawa małymi przyciskami.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/