Teraz jest N, 22-07-2018, 16:39

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 6-03-2013, 09:35 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 20-11-2012, 20:07
Posty: 96
Pochwały: 1
Zamieszczam wskaźnik do oblicznia wielkości pozycji w zależności
od SL - można wybrać w parametrach procent ryzyka np 3% dla czterocyfowego
kwotowania podać 0.03 a dla pięciocyfrowego 0.003


Autor postu otrzymał pochwałę

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Musisz się zalogować.

_________________
Jesteś tym kim chcesz być a nie
tym kim chcą inni żebyś był


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 6-04-2013, 10:51 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 6-04-2013, 10:28
Posty: 147
Pochwały: 1
Witam.
Trochę zmodyfikowałem ten wskaźnik swego czasu.
Można wpisać wielkość straty jaką akceptujemy na jedną otworzoną pozycję.
W walucie lub procentowej części wartości Balance.
Można też zmienić rozstawienie poziomów SL.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Musisz się zalogować.

_________________
Ichimoku Market Skanner
https://www.youtube.com/watch?v=y3ZesTf3mOA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 22-04-2013, 20:03 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 6-04-2013, 10:28
Posty: 147
Pochwały: 1
JAREK67 napisał(a):
Witam.
Trochę zmodyfikowałem ten wskaźnik swego czasu.
Można wpisać wielkość straty jaką akceptujemy na jedną otworzoną pozycję.
W walucie lub procentowej części wartości Balance.
Można też zmienić rozstawienie poziomów SL.

Załączam jeszcze raz ten wskaźnik. Ten wcześniejszy (zamieszczony przez pomyłkę) nie miał tych funkcjonalności, o których pisałem :)
mea culpa


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Musisz się zalogować.

_________________
Ichimoku Market Skanner
https://www.youtube.com/watch?v=y3ZesTf3mOA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 3-09-2013, 09:46 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 5-06-2013, 09:17
Posty: 35
Fajne narzędzie. Dzięki za wstawkę.
Mam pytanie: Co to jest za wartość wyświetlana nieco wyżej tych SLi? ... "Ryzyko = 0.62" ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 3-09-2013, 16:15 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 6-04-2013, 10:28
Posty: 147
Pochwały: 1
soman napisał(a):
Fajne narzędzie. Dzięki za wstawkę.
Mam pytanie: Co to jest za wartość wyświetlana nieco wyżej tych SLi? ... "Ryzyko = 0.62" ?

"Ryzyko =" to jest wartość straty jaką dopuszczasz ponieść w przypadku złapania SL.

_________________
Ichimoku Market Skanner
https://www.youtube.com/watch?v=y3ZesTf3mOA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr, 16-10-2013, 13:20 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 5-06-2013, 09:17
Posty: 35
JAREK67 napisał(a):
soman napisał(a):
Fajne narzędzie. Dzięki za wstawkę.
Mam pytanie: Co to jest za wartość wyświetlana nieco wyżej tych SLi? ... "Ryzyko = 0.62" ?

"Ryzyko =" to jest wartość straty jaką dopuszczasz ponieść w przypadku złapania SL.


Hmm... Wartość w pieniądzach? czy w procentach?
No to jak to ? Ustawiam parametry żeby mi wyliczył w pipsach stop losy dla powiedzmy 5% przy SL
a on mi podaje 6,37 ? (procent?) nie rozumiem... co to jest to 6,37 ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 17-10-2013, 13:48 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Cz, 8-11-2012, 18:10
Posty: 246
Zobacz czy wykres masz w pipsach (4 miejsca po przecinku), czy w pipetach (5 zer po przecinku). W drugim przypadku trzeba ryzyko (procentowe) przesunąć o jeszcze jedno zero w prawo.

Jeżeli masz 6,37 to oznacza, pozycję za 6 lotów, 3 miniloty i 7 mikrolotów.

Oczywiście czy wszystko jest poprawnie liczone sprawdź na obliczeniach wedle wzoru podanego przez Krisa w tym temacie -> viewtopic.php?f=11&t=9


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 18-10-2013, 07:57 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 6-04-2013, 10:28
Posty: 147
Pochwały: 1
Przeicież to takie proste ;)

Obrazek
screenshot tools

Dla ryzyka 5% straty w przypadku złapania sl tak to będzie wyglądać.
Balance 5831.91 to kwota wystawiona na stratę/ Ryzyko == 291.60
Przy ustawionym najbliższym sl na poziomie 15 pips i kolejnych w odległości 1 pips wielkosc pozycji jak wiadac na załączonym obrazku.
pzdr

_________________
Ichimoku Market Skanner
https://www.youtube.com/watch?v=y3ZesTf3mOA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 18-11-2013, 23:24 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Cz, 8-11-2012, 22:44
Posty: 63
Pochwały: 5
JAREK67 napisał(a):
Przeicież to takie proste ;)

Obrazek
screenshot tools

Dla ryzyka 5% straty w przypadku złapania sl tak to będzie wyglądać.
Balance 5831.91 to kwota wystawiona na stratę/ Ryzyko == 291.60
Przy ustawionym najbliższym sl na poziomie 15 pips i kolejnych w odległości 1 pips wielkosc pozycji jak wiadac na załączonym obrazku.
pzdr


Jarek mam pytanie odnośnie tego wskaźnika. Czy można go jakoś ustawić, żeby pojawiał się automatycznie do danej pary, bo za każdym razem jak wyłączam MT4 ta tabelka z SL znika i muszę jeszcze raz wskaźnik wrzucać na wykres i tak do każdej pary walutowej. Czy można temu zaradzić?

Dzięki z góry za odpowiedź

Pozdrawiam
miniek987


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości




Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Regulamin forum | Polityka prywatności

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group