Teraz jest Pn, 23-07-2018, 13:53

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 27-02-2014, 01:41 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 6-04-2013, 10:28
Posty: 147
Pochwały: 1
Prosty wskaźnik, https://www.dropbox.com/s/q3ig58ryxem0q ... ulator.ex4
który automatycznie dobierze wielkość pozycji jaką można otworzyć przy zdefiniowanym wcześniej ryzyku.
Ryzyko można zdefiniować jako konkretną kwotę, którą akceptujemy stracić w sytuacji złapania SL, lub jako % wartości rachunku (domyślnie 2%)

Żeby obliczyć wartość pozycji należy przeciągnąć czerwoną kreskę nad lub pod aktualną cenę i wtedy pokaże się pasek z danymi jak na obrazku poniżej.
Format wyświetlanych danych: odległość SL od aktualnej ceny/poziom SL/wielkość pozycji

Obrazek
бесплатный хостинг картинок

_________________
Ichimoku Market Skanner
https://www.youtube.com/watch?v=y3ZesTf3mOA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 27-02-2014, 10:03 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 11:49
Posty: 367
Pochwały: 1
nie widzę w ogóle wskaźnika po wrzuceniu do mt4, wersja 4.00 build 610 - a szkoda bo mnie by się przydał w formie w jakiej jest. Może da się coś zrobić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 27-02-2014, 10:41 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 6-04-2013, 10:28
Posty: 147
Pochwały: 1
bartf77 napisał(a):
nie widzę w ogóle wskaźnika po wrzuceniu do mt4, wersja 4.00 build 610 - a szkoda bo mnie by się przydał w formie w jakiej jest. Może da się coś zrobić?

U mnie wszystko jest ok.
Zakładam, że wiesz w którym miejscu są teraz przechowywane wskaźniki ?

_________________
Ichimoku Market Skanner
https://www.youtube.com/watch?v=y3ZesTf3mOA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 27-02-2014, 11:45 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 11-05-2013, 16:29
Posty: 15
A i umnie wszystko ładnie działa. Nie wiem czy jest tak możliwość, ale dobrze byłoby dodać zmienną która umożliwiałaby ustawienie odległości od ram okna bo nachodzą mi się teraz dwa wskaźniki na siebie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 27-02-2014, 12:11 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 11:49
Posty: 367
Pochwały: 1
JAREK67 napisał(a):
bartf77 napisał(a):
nie widzę w ogóle wskaźnika po wrzuceniu do mt4, wersja 4.00 build 610 - a szkoda bo mnie by się przydał w formie w jakiej jest. Może da się coś zrobić?

U mnie wszystko jest ok.
Zakładam, że wiesz w którym miejscu są teraz przechowywane wskaźniki ?


Wydawało mi się iż wiem ;-)
Rzeczywiście kładłem nie tam gdzie trzeba - dzięki i przepraszam za sianie niepokoju :-)
Wszystko chodzi ładnie.
pytanie jedno mam tylko - czy jest szansa na to by dodać drugą linię (może być w opcjach to definiowane) i by liczyć pozycję między liniami, a nie tylko od aktualnej ceny?
Świetne ułatwienie ten wskaźnik - chyba kalkulator odłoże na półkę. :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 27-02-2014, 14:25 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 6-04-2013, 10:28
Posty: 147
Pochwały: 1
bartf77 napisał(a):
JAREK67 napisał(a):
bartf77 napisał(a):
nie widzę w ogóle wskaźnika po wrzuceniu do mt4, wersja 4.00 build 610 - a szkoda bo mnie by się przydał w formie w jakiej jest. Może da się coś zrobić?

U mnie wszystko jest ok.
Zakładam, że wiesz w którym miejscu są teraz przechowywane wskaźniki ?


Wydawało mi się iż wiem ;-)
Rzeczywiście kładłem nie tam gdzie trzeba - dzięki i przepraszam za sianie niepokoju :-)
Wszystko chodzi ładnie.
pytanie jedno mam tylko - czy jest szansa na to by dodać drugą linię (może być w opcjach to definiowane) i by liczyć pozycję między liniami, a nie tylko od aktualnej ceny?
Świetne ułatwienie ten wskaźnik - chyba kalkulator odłoże na półkę. :-)

Spróbuj teraz. https://www.dropbox.com/s/hvdituse8pxc6 ... or_1.0.ex4
Ta linia nazywa się Pending Orders. Jeśli jest umieszczona na wykresie to wielkość pozycji jest liczona od niej do poziomu zakładanego SL.
Obrazek
фотохостинг

_________________
Ichimoku Market Skanner
https://www.youtube.com/watch?v=y3ZesTf3mOA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 27-02-2014, 16:17 
Offline
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 11:49
Posty: 367
Pochwały: 1
Świetnie - działa super - to bardzo ułatwi życie. :-) Dziękuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 27-02-2014, 16:28 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 6-04-2013, 10:28
Posty: 147
Pochwały: 1
bartf77 napisał(a):
Świetnie - działa super - to bardzo ułatwi życie. :-) Dziękuje.


Życie to ułatwia coś takiego ;)
Obrazek
upload

BTW. Sprawdź czy dobrze liczy. Nie chciało mi się testować. Jakieś różnice w obrębie spreadu mogą być. No i najważniejsze jak precyzyjnie broker pozwala otwierać pozycje.

_________________
Ichimoku Market Skanner
https://www.youtube.com/watch?v=y3ZesTf3mOA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 28-02-2014, 09:54 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): Śr, 19-09-2012, 12:20
Posty: 353
Pochwały: 1
Jak sprawić, aby te linie nie skakały do punktu początkowego. Wygląda to w ten sposób, że jak chcę gdzieś ustawić ( jedną bądź dwie linie ) gdzieś na wykresie, to jak puszczam przeciągnięte z automatu wskakują na miejsce początkowe.

_________________
http://wearealltraders.blogspot.com/ - Inwestycje mężczyzny pracującego. Żadnego rynku się nie boję.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 28-02-2014, 10:53 
Offline
Stały bywalec

Dołączył(a): So, 6-04-2013, 10:28
Posty: 147
Pochwały: 1
Arturro napisał(a):
Jak sprawić, aby te linie nie skakały do punktu początkowego. Wygląda to w ten sposób, że jak chcę gdzieś ustawić ( jedną bądź dwie linie ) gdzieś na wykresie, to jak puszczam przeciągnięte z automatu wskakują na miejsce początkowe.

One będą wracały jeśli nie będą przecinane przez pionową oś poprowadzoną wzdłuż aktualnej świecy. To nie są linie trendu, tylko linie pomocnicze do wyznaczania poziomów: wejścia oczekującego i SL.
Obrazek
хостинг картинок bmp

_________________
Ichimoku Market Skanner
https://www.youtube.com/watch?v=y3ZesTf3mOA


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Godziny sesji | Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości




Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Regulamin forum | Polityka prywatności

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group